Welk standpunt neem jij in?

Ik hoop dat je met interesse de natuurkalender hebt bestudeerd. Deze kalender kun je gebruiken door jezelf en je leven te verbinden met de natuurlijke thema’s. Daarnaast kun je je laten inspireren en begeleiden om antwoorden te vinden op jouw vragen, verlangens en doelen.

Laat de natuur je een handje helpen

De lente begint! Op 21 maart begint de lente, zegt men, maar officieel begint de astronomisch lente volgens het wiel van de natuurkalender op het magische keerpunt de equinox. Met steeds meer zonnekracht wordt het leven overal wakker en geactiveerd. Het element vuur is in de lente overal aanwezig. Wat betekent deze tijd en dit keerpunt in de natuur voor jou? Lees hieronder over mijn inspiratiebronnen het ei, de haas, de groei in de natuur en de lentekleuren van komende tijd.

Bekijk de natuurkalender

Natuurkalenderpunt – Lentepunt – Equinox – Oost

Deze tijd markeert dat we in het hart van een nieuw seizoen zijn, namelijk de lente.

Equinox is het kenmerk dat de tijdsduur tussen dag en nacht overal op aarde even lang is. Deze equinox geeft de balans aan tussen binnen en buiten, intern en extern, licht en donker, uiterlijk en innerlijk, verstand en intuïtie, onbewust en bewust, mannelijk en vrouwelijk, dood en nieuw leven. Dat alles in balans komt is in deze tijd erg belangrijk. Het voorkomt namelijk dat je je doel voorbij schiet. Alles wat net geboren is moet de tijd krijgen om vanuit vertrouwen krachtig genoeg te zijn om verder te kunnen ontwikkelen.

De start van het lenteseizoen herken je aan de sapstromen die weer op gang komen bij bomen en planten. De aarde is volop in beweging. Het is echt een keerpunt van doodsheid in de natuur naar wedergeboorte. Elk prille begin is kwetsbaar en moet beschermd en verzorgd worden om van daaruit te kunnen groeien tot een krachtige oogst.


Wat wil jij naar buiten laten komen? Zijn jouw plannen al levensvatbaar?

Haas

De Haas

De haas staat voor de dageraad oftewel ‘voor de dag komen’. Brenger van het nieuw leven. De Paashaas brengt tenslotte de eieren rond. De haas is fysiek heel sterk.

Hij staat symbool voor innerlijke wijsheid en dat je genoeg in jezelf hebt om daarop te vertrouwen. Creëer en loop op je eigen authentieke pad. Het hazenpad heb je wellicht al te vaak genomen…

Met z’n lange poten is hij heel snel en wendbaar, hij is overactief en heel alert. Zijn lange oren horen alles. Boksen met andere mannetjes doet hij in deze tijd vaak. Even zijn agressie kwijt en vertellen wie hier de baas is. Wat associeer jij met de haas wanneer hij je pad kruist?
Bloem

Kleurbekennen

Kleur bekennen betekent: voor jouw standpunt uitkomen

Ben jij gewend om je voortdurend aan alles en iedereen aan te passen? En heb je daar eigenlijk geen zin meer in? Hoe authentiek durf jij te zijn en werkelijk te kiezen wat voor JOU het beste is? Wie of wat houd je tegen? Waarom houd je steeds rekening met de ander maar niet met jezelf?

Overlevingsstrategieën zijn hardnekkige patronen die je gezonde delen in je zijn tegen houden voor elke verandering. Wat je ook doet, het lukt je vaak niet alleen.

Maar er is gelukkig een oplossing. Tijdens het coaching traject met de 5 elementen help ik je op weg. Door bewust voor een traject te kiezen krijg je meer tijd en ruimte om gaande het proces door te krijgen hoe patronen in elkaar zitten bij jou. Met een prachtig eindresultaat.

Je wordt je weer bewust WIE je werkelijk bent en van waaruit JIJ keuzes maakt. Je komt weer thuis in jouw eigen authentieke basis. Van daaruit kunt je gaan doen en laten wat jij wilt!

Heb je vragen na het lezen van deze blog? Stel ze gerust.
Is het voor jou nu het moment om met jezelf aan de slag te gaan?

Ik maak graag kennis met je. Neem contact met mij op en we gaan op pad samen.

Hartelijke groet,

Karin

Lees meer blogs

Ga naar de bovenkant