5 elementen coaching

We gaan aan de slag met jouw doelen in 5 individuele elementen sessies. Ben jij klaar om jouw levensvonk weer aan te steken?

Lees verder

Het ‘Wiel’ van het natuurlijke jaar met de 8 jaarfeesten

Een grote cirkel wordt in vieren gedeeld: noord, zuid, oost en west. Deze cirkel wordt nog eens diagonaal verdeeld, van noordwest naar zuidoost en van noordoost naar zuidwest. Zo ontstaat ‘het Wiel’ met de windrichtingen, met haar gebruiken, met haar wijsheden en kenmerkt zo de 8 jaarfeesten als hoogtepunten.

Het wiel wordt dan nog eens in tweeën gedeeld om een donkere en een lichtere helft van het jaar te symboliseren. De donkere helft begint op het noordelijk halfrond van de aarde rond 1 november (noordwest) de dag dat Samhain wordt gevierd. Deze eindigt met Beltane op 1 mei een dag die ook in veel landen wordt gevierd (zuidoost).

Het wiel loopt door de donkere en ‘doodsheid’ van de winter waarna ze in de lente met Imbolc (februari/noordoost) de wedergeboorte van het licht activeert. De lichte helft van het jaar gaat toenemen en brengt ons via de warmte van hoogzomer na Lughnassad rond 1 augustus bij het oogstfeest, zuidwest de herfst in. Wanneer dan de dagen weer korter worden met equinox en het steeds donkerder wordt vallen de rijpte zaden en als resultaat van de oogst op de grond om op hun beurt te worden opgenomen en getransformeerd te worden door de magische kracht van de winter waarna de cyclus zich herhaald. Al deze feesten worden gekenmerkt door de Volle Maan. Ze markeren het voorbijgaan van het vorige en de komst van het volgende deel van de cyclus. Ze is oneindig.

Benieuwd geworden naar al de mogelijkheden?
Meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact op

Wat kun je voor nieuws verwachten?

Wat gebeurt er om je heen, in de natuur, met de zon, de maan en de sterren? Welke invloeden hebben zij op jouw dagelijks leven? De natuurkalender maakt ons daar bewust van. Lijkt je het interessant en vooral leuk om deze te ontvangen?

Ik neem je mee door het wiel van de natuurkalender. Ik laat je zo kennismaken met de levensloop van de natuur met daarin z'n elementen, seizoenen, de zon, de maan en de sterren en wat zij allemaal voor invloed hebben op jou, als mens. De informatie is altijd actueel, boeiend en nodigt je uit om zelf je eigen ritme hierin te gaan ontdekken. Kom thuis in je eigen element!

Contact    Contact