Maanreis

Elke maan(d) kun jij reizen op het ritme van de nieuwe of volle maan? Meld je aan via de agenda voor deze reis op het ritme van de maan.

Psycho energetische therapie en coaching

Wil je aan de slag om jouw leven weer op natuurlijke wijze op de rit te krijgen? Steek dan nu jouw levensvonk aan.

Wiel van het natuurlijk jaar 2022

Het ‘Wiel’ van het natuurlijke jaar met de 8 jaarfeesten

Waarom gebruik ik dit bijzonder oeroude wiel van het natuurlijke jaar?

Dit wiel is mijn leidraad tijdens bijvoorbeeld de meditatieve innerlijke reizen tijdens volle of nieuwe maan. Dit wiel is een tool voor het volgen en ontwikkelen van je persoonlijke levensprocessen.

  • Op welk moment in de natuurlijke tijd bevindt jij je op dat moment?
  • In welke seizoen ben je?
  • Wat betekent dit voor jou?
  • Wat reflecteert de natuur van dát moment in jou ?
  • Welke les zit hierin?
  • In welke levensfase zit jij ?
  • Wat kun jij opmaken en leren van deze natuurwetten?

Natuurwijsheid is al zo oud als de aarde zelf. Vooral wij vrouwen herkennen ons hierin in deze wijsheid. Tijdens mijn dynamische werk leer ik jou dit magische wiel met haar oneindige kennis te gebruiken. Als voeding en steun tijdens jouw levensproces.

De verdeling: een grote cirkel wordt in vieren gedeeld: noord, zuid, oost en west. Deze cirkel wordt nog eens diagonaal verdeeld, van noordwest naar zuidoost en van noordoost naar zuidwest. Zo ontstaat ‘het Wiel’ met de windrichtingen, met haar gebruiken, met haar wijsheden en kenmerkt zo de 8 jaarfeesten als hoogtepunten. Het wiel wordt dan nog eens in tweeën gedeeld om een donkere en een lichtere helft van het jaar te symboliseren. De donkere helft begint op het noordelijk halfrond van de aarde rond 1 november (noordwest) de dag dat Samhain wordt gevierd. Deze eindigt met Beltane op 1 mei een dag die ook in veel landen wordt gevierd (zuidoost).

Het wiel loopt door de donkere en ‘doodsheid’ van de winter waarna ze in de lente met Imbolc (februari /noordoost) de wedergeboorte van het licht activeert. De lichte helft van het jaar gaat toenemen en brengt ons via de warmte van hoogzomer na Lughnassad rond 1 augustus bij het oogstfeest, zuidwest de herfst in. Wanneer dan de dagen weer korter worden met equinox en het steeds donkerder wordt vallen de rijpte zaden en als resultaat van de oogst op de grond om op hun beurt te worden opgenomen en getransformeerd te worden door de magische kracht van de winter waarna de cyclus zich herhaald. Al deze feesten worden gekenmerkt door de Volle Maan. Ze markeren het voorbijgaan van het vorige en de komst van het volgende deel van de cyclus. Ze is oneindig.

Download hier de afbeelding voor eigen gebruik.